Ziarul

sâmbătă, 12 februarie 2011

Rugăciunea de dimineață

      Ca și rugăciunea de seară, cea de dimineață este compusă dintr-un grup de rugăciuni așezate într-o ordine logică: rugăciuni începătoare, tropare, rugăciuni la trezirea din somn, Psalmul 50, zece rugăciuni numerotate, rugăciuni către Maica Domnului.
       Dimineața este un moment important al zilei care trebuie să înceapă  cu rugăciune, ideal ar fi să rostim grupul de rugăciuni precizate mai sus, dar pentru că în societatea de astăzi ne cheamă la serviciul destul de dimineață e bine ca măcar o parte sau măcar rugăciunea personală să o trăim cum se cuvine.

                         Rugăciune de dimineața scrisă de Parintele Arsenie Boca

       Doamne Iisuse Hristoase, ajută-ma ca astăzi toata ziua să mă lepăd de mine însumi, ca cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am sa fac și astfel, ținând la mine, să Te pierd pe Tine.

       Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, că nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iata păcătuiesc în tot ceasul.

      Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochii minții, uitarea s-a intărit în noi ca un zid, împietrind în noi inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând si fără haină, așa risipind în deșert zilele noastre, umbriți si dosădiți până la pământ.

       Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai milă de noi și pune foc temniței, aprinde dragostea in inimile noastre, arde spinii patimilor noastre și fă lumină sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai mila de noi, vino si Te sălășluiește întru noi, împreuna cu Tatăl si cu Duhul Tău cel Sfant. Căci Duhul Sfant se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul si mintea rămân neputincioase.

       Doamne, Cel ce vii în taină, ai milă de noi, căci nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvârșiți și cât ești de aproape de sufletele noastre și cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre.

      Ci lumineaza lumina Ta peste noi, ca să vedem lumina prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viața Ta. Lumina si Bucuria noastra, slavă Ție! Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu