Ziarul

sâmbătă, 5 februarie 2011

Foi cu mere

     Cel mai simplu aluat, nu se dospește, format din : un ou, o ceașcă cu lapte, o ceașcă cu ulei, un pik de apă caldă peste jumătate de cubuleț de drojdie și un vârf de zahăr, făină cam 1/2kg.
     1 kg-1kg/1/2kg de mere rase cu zahăr se călesc până nu mai rămâne zeamă, se adaugă esență de rom .
    Aluatul se împarte în 3 părți inegale, cea mai mare parte se așează prima dată în tavă.
    După așezarea primei foi în tavă se așează primul strat de mere. Compoziția de mere se împarte în 2 părți egale.

    Iată și a doua foaie bine întinsă. Secretul foilor - cât mai subțiri.

      Plăcinta gata de pus la cuptor: 3 foi și 2 straturi cu mere.



      Se coace la cuptor 30-40 min la foc mik așezată tava pe linia de mijloc a aragazului.

     După ce se scoate din cuptor plăcinta se taie în pătrățele , se stropește cu apă sau sirop și se presoară zahăr pudră cu aromă de vanilie. Se acoperă cu un prosop tava circa 5-10 min pentru ca plăcinta să fie mai fragedă.
     Se pune pe un platou mai mare.

    Sau pe unul mai mic.

   Sau mai bine așa. Secretul plăcintei: foi subțiri, compoziție foarte bogată în mere.

Un comentariu: