Ziarul

marți, 1 februarie 2011

Întâmpinarea Domnului

     Pentru că mâine, 2 februarie, e o importantă sărbătoare ortodoxă și voi lipsi de pe blog, m-am gândit că ar fi bine să o prezint de astăzi.
       Pe 2 februarie se prăznuiește Întâmpinarea Domnului Dumnezeu și Mâtuitorului nostru Iisus Hristos, când L-a primit dreptul Simeon în brațele sale. După patruzeci de zile de la nașterea Sa, Pruncul Sfânt a fost dus la Templul Ierusalimului , centrul vieții religioase a națiunii. După Legea lui Moise (Lev 12:2-8), femeia care a născut un prunc de parte bărbătească nu avea voie să intre în Templul Domnului timp de 40 de zile. După aceste zile, femeia venea cu fiul la Templu și aducea jertfă Domnului un miel sau un porumbel pentru sacrificiul purificării. Preasfânta Fecioară , Maica Domnului , nu avea nevoie de purificare deoarece ea a născut fără stricăciune pe Izvorul Curăției și a Sfințeniei. Totuși ea s-a supus cu smerenie Legii.
     Drepții Simeon și Ana (cei care apar în icoană) , ultimii credincioși din Legea Veche , au fost considerați vrednici de a-L întâmpina pe Mântuitorul în Templu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu