Ziarul

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Despre culoare

       M-am gândit să aduc puțină culoare pe blog pentru că fiecare culoare exprimă ceva despre personalitatea oamenilor.
     
         Voi începe cu AURIUL  pentru că este culoarea perfecțiunii spirituale , culoarea sfințeniei . Pentru a înțelege mai bine semnificația acestei culori este de ajuns să ne gândim la icoane.
          Voi continua cu ALBASTRUL pentru că este culoarea mea preferată . Este o culoare liniștitoare , fiind culoarea intelectualului . Această culoare favorizează dezvoltarea proceselor de inhibiție și de încetinire a ritmului activității, îndeamnă la calm și reverie , concentrare și liniște interioară , seriozitate, meditație. În exces conduce la depresie. Se caracterizează prin profunzimea trăirilor și sentimentelor.  Caracteristică pentru tipul pasiv , senzitiv, perceptiv. Albastrul obișnuit marchează începutul contactului spiritual. Albastrul deschis sugerează setea de cunoaștere , dar și nevoia de odihnă și relaxare. Am notat ceea ce cred că mi se potrivește.
            Despre celelalte culori: VIOLETUL este culoarea legată de paranormal , dar este și o culoare a suferinței . Semnificația psihologică este de tristețe , melancolie.
            VERDELE este culoarea excelentă pentru realizări financiare . Caracterizează tipul pasiv , defensiv, autonom, reținut. Exprimă concentrare, siguranță , introspecție.
           Să trecem la culorile calde: ROȘUL scoate în evidență sensibilitățile observatorului  , fiind deci o culoare foarte puternică . De aceea roșul captează foarte repede atenția. Este și culoarea pasiunii, însă nu trebuie folosit în exces. El este o culoare specifică tipului activ , autonom, locomotor, competitiv, operativ.
             GALBENUL este culoarea geloziei. Stimulează și întreține starea de vigilență , sporește capacitatea de mobilizare și concentrare a atenției , predispune la comunicativitate, dă senzația de căldură și intimitate. Este culoarea caracteristică tipului activ , expansiv , investigativ și cu nivel ridicat de aspirație.
            PORTOCALIUL este culoarea care îndeamnă la un puternic simțământ matern , la nevoia de a oferi protecție , fiind culoarea fericirii. Este o culoare sociabilă , exprimă optimism, veselie.
            Apoi nonculorile: ALBUL semnifică vindecare , purificare, nou, neatins, calm. Albul este culoarea purității. Sugerează sinceritatea. Exprimă pace, împăcare, liniște, inocență, curățenie, sobrietate.
           NEGRUL sugerează confuzie , nehotărâre, durere, despărțire. Are efecte psihologice de neliniște , reținere, depresie , introversie, are o semnificație psihoafectivă de tristețe, sfârșit, singurătate, despărțire, doliu.
           GRIUL este culoarea specifică bancherilor , finanțiștilor și celor din domeniul asigurărilor , fiind culoarea care sugerează sprijin financiar și putere.
           Încă două culori: MAROUL înfrânge extravaganța . Este solid, de încredere și ajută la crearea unei atmosfere neutre, confortabile și primitoare. Este culoarea care comunică sinceritate , putere, maturitate.  ROZUL este o culoare care îl face pe cel care îl poartă să iubească lumea , culoarea dragostei, este cea mai romantică și afectivă culoare. Are rol de a calma și de a îmbuna sentimentele.
          Care este culoarea care vă reprezintă?

3 comentarii:

  1. Mie imi place cel mai mult culoarea verde, dar nu ma regasesc in caracteristicile acestea mai deloc. :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Vei avea și succes financiar! după ce trece criza...

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) sa de-a Domnul la toata lumea. Adevarul e ca desi mai tot timpul am avut probleme financiare, in momentele cele mai critice am primit in ultimul moment cate un ajutor nesperat.

    RăspundețiȘtergere