Ziarul

duminică, 12 iunie 2011

Pogorârea Duhului Sfânt

Duminica aceasta este închinată Pogorârii Duhului Sfânt , se mai numește Rusaliile sau Cincizecimea, chiar și Duminica Mare.
Evenimentul Pogorârii Duhului Sfânt este descris în cartea „Faptele Apostolilor”(F.A. 2,4).
Aici se spune că Duhul Sfânt Se pogoară din cer ca un vuiet mare de vânt și Se împarte deasupra capului fiecăruia din cei prezenți , în chip de limbi de foc.
Există obiceiul ca în ziua de Rusalii, să se aducă în biserică frunze de nuc sau de tei , simbol al limbilor ca de foc , ca semne ale coborârii Sfântului Duh. Ele sunt binecuvântate și împărțite credincioșilor.
Iată ce ne învăța Părintele Cleopa:„Prin rugăciune vorbim cu Dumnezeu , cu Maica Domnului, cu Apostolii, cu sfinții din cer și cu oamenii de pe pământ. Rugăciunea este cea mai prețioasă vorbire duhovnicească în limba Duhului Sfânt. Vrem să biruim răutatea lumii și a diavolului? Să iubim curat pe toți oamenii, să iertăm și să ajutăm după putere pe toți. Vrem să lăudăm pe Duhul Sfânt? Să rostim zilnic rugăciunea „Împărate ceresc Mângâietorule”. Vrem să lăudăm cu toții îngerii și cu toți sfinții pe Preasfânta Treime  ? Să cântăm adesea „Sfinte Dumnezeule” , lăudând pe , peTatăl, pe Fiul și pe Duhul Sfânt. Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu