Ziarul

luni, 26 noiembrie 2012

Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor


   Recent am aflat de la o față bisericească despre latura sfântă a Sfântului Stelian, aceea de ocrotire a copiilor. Calendarul ortodox are pe fila de azi 26 noiembrie pe Sfântul Cuvios Stelian. 
     Cuvios înseamnă cucernic, evlavios, pios precum Dexului. Acest titlu se dă sfinților proveniți din călugări care nu au fost martiri . 
      Sfântul Stelian, cunoscut îndeobște ca ocrotitor al pruncilor , a fost sfințit și s-a făcut locaș al Duhului Sfânt încă din pântecele maicii sale. Întru toate era curat și plin de dragoste. Pentru aceasta, la vremea potrivită, și-a împărțit bogăția pe care o avea săracilor și s-a făcut monah. Dorind să se adâncească în rugăciune și în cunoașterea lui Dumnezeu , a plecat în pustie. A intrat într-o peșteră în care primea hrana de la dumnezeiescul înger. Primește puterea de a vindeca poporul de diverse boli. Din viața sa aflăm că într-o zi, a venit în popor o boală aducătoare de moarte și mureau într-una pruncii, iar părinții rămâneau fără de copii. Știind mai mulți de nevoitorul și pustnicul Stelian , au început a-l lua mijlocitor înaintea lui Dumnezeu, pentru vindecarea copiilor . Maicile care s-au rugat Sfântului Stelian au dobândit alți prunci , iar pruncii bolnavi au fost tămăduiți. 
       Sfinte drag roagă-te pentru toți pruncii și pentru al meu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu