Ziarul

duminică, 29 mai 2011

Din minunile Maicii Domnului(2)

     Astăzi este Duminica vindecării orbului din naștere și pentru că mulți știm de la biserică această minune săvârșită de Mântuitor m-am gândit să prezint pe scurt o altă vindecare a unui orb , de data aceasta realizată de Maica Domnului.
      Este vorba de Minunea a 5-a din cartea prezentată ieri intitulată „Pentru orbul pe care l-a luminat apa izvorului cel primitor de viață”.
      Penticostarul relatează că în Țarigrad a trăit un ostaș milostiv , Leon Machelie care a devenit apoi împărat pentru bunătatea lui. Pe timpul când era ostaș a găsit într-o pădure deasă un orb care era foarte însetat , l-a tras de mână după el ca să găsească apă , dar după un timp a căzut orbul de însetat ce era, Leon a căutat multe ceasuri în pădure apă și era trist , se temea ca orbul să nu moară.
       A auzit un glas spunându-i: „Nu te scârbi, o! Leone, că aproape de tine este apa, și adapă pe orb . Apoi să-i speli ochii lui cu dânsa , ca să cunoști puterea mea. Iar tu să știi că te vei face împărat, și adunci îți dau aminte ca să-mi faci aici o biserică , ca să locuiesc într-însa, să vină câți au trebuință de ajutorul meu , ca să afle mântuirea sufletului și a trupului”.
        Și s-au bucurat Leon și orbul de minunea săvârșită. Și când a devenit împărat Leon a zidit o biserică în locul în care a aflat apa cea vindecătoare  în numele Prea Sfintei Fecioare Maria și a numit-o Izvorul cel primitor de viață. Și prin această apă Împărăteasa a vindecat numeroase boli.
        Câți dintre noi luptăm astăzi să salvăm o viață sau câți dintre noi au răbdarea orbului de a primi apa cea dădătoare de viață? Ce mici ne sunt faptele bune și cât de mari dorințele noastre! Și cu toate acestea să ne rugăm ca cei doi orbi să primim apă în loc de secetă și să primim APA care să ne lumineze viața , să fim buni și milostivi precum Leon pentru un loc în Împărăție, în veci! Amin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu