Ziarul

vineri, 18 februarie 2011

Pește în oțet

 


Așa îi spun eu, pește în oțet , de fapt macerat - am cumpărat 4 pești macro congelați, mai nou sunt ambalați frumos de park ar fi cozonak, k doar suntem în U.E. , peștii se lasă să se dezghețe și se taie ușor înghețați din 2 motive: unul pentru k peștele congelat nu se dezgheață până curge apă , al doilea se lucrează mai ușor așa; se taie rondele, iar acestea se înjumătățesc, se spală peștele și se poate clăti în apă cu ceva oțet, se adaugă cirk jumătate de ceșcuță de ulei, oțet o ceașcă, apă până se acoperă compoziția, sare, condiment de pește, foi de dafine, se acoperă și se lasă la frigider la macerat până a doua zi când se fierbe compoziția până se evaporă apa. Se poate consuma așa simplu sau se poate pregăti în paralel un sos cu ceapă: 2-3 cepe mari sau 5-6 mici:) se taie, se fierbe în puțină apă k prăjeala distruge...se adaugă ulei și paste de tomate și condiment la alegere, se poate amesteca sosul cu peștele în oțet. Mie nu-mi plac rețetele fixe, bătute în cuie, întotdeauna las libertate în imaginația gătitului. Urmează mâine să adaug foto cu produsul final.

Iată și produsul :
Așa simplu

Sau așa cu sosul de ceapă

Ori în amestec
A ieșit bun, nu foarte bun, mai trebuia ceva oțet. Cel puțin așa prefer eu cu mai mult oțet.

2 comentarii: