Ziarul

miercuri, 25 aprilie 2012

De prin bucătărie

   Pentru că sunt în concediu medical am mai mult timp să gătesc și uneori încerc și combinații noi.
 Aici , nu mămăliguța cu brânză, nici cartofii special făcuți de soț, nici friptura de miel tot a la Florin, ci mâncărica cu ceapă fiartă și suc de roșii cu rânzuci și inimioare e noutatea, a ieșit bunuță și elementele în combinația aceasta nu s-au mai întărit.

 De-ați ști ce bună e frișca aceea! Și blatul e minunat ! Sunt cumpărate de la cofetăria de la Kaufland pentru Georgică. :)


 Fac des combinații la tavă cu cartofi, legume, cărniță. Aici am făcut musaca și diferă față de cea prezentată de anul trecut prin faptul că am pus cărniță de pui în loc de văcuță , în plus mărar și ciupercuțe și ceva caș deasupra.
 S-a feliat cam greu , dar chiar și așa
 a ieșit bunuță.




Lalele minunate

   E sezonul lalelelor și orașul e plin de fel de fel de specii.









luni, 23 aprilie 2012

Sf. M. Mc. Gheorghe - purtător de biruință

 
 Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este un sfânt drag sufletului meu care m-a făcut purtătoare de biruință pe plan profesional în anii trecuți, în obținerea gradului 1 și a pretransferului.
Anul acesta rugăciunile mele se îndreaptă către viața de familie, spre obținerea unor împliniri legate de soțul meu, de o casă a noastră și de bebeul care se dezvoltă în burtica mea.
Te rog, Sfinte drag, să ai grijă de noi, să ne ocrotești și să ne aperi și să fii mijlocitorul rugii mele fierbinți. Fă-mă, te rog, din nou, purtătoare de biruință și ajută-mă spre obținerea acestor împliniri.

sâmbătă, 21 aprilie 2012

În Săptămâna Luminată

   Astăzi e ultima zi din Săptămâna Luminată. M-am gândit să scriu versurile dragi, specifice acestei perioade din „Îngerul a strigat”.
Îngerul a strigat către cea plină de daruri:
„Curată Fecioară, bucură-te!
Și iarăși zic, bucură-te!
Că Fiul tău a înviat a treia zi din mormânt”.

Luminează-te, luminează-te, noule Ierusalime
Că Slava Domnului peste tine a răsărit!
Saltă acum și te bucură Sioane,
Iară tu, curată Născătoare de Dumnezeu
Veselește-te întru Învierea Celui născut al tău.”

   Sunt la regim de câteva zile, nu mă simt bine deloc, afecțiunile mele cronice își spun cuvântul în acest sezon, mă dor intestinele, colonul, fierea, oasele bazinului de abia ma mișc. Începusem să mânânc bine după simtomele sarcinii, dar acum mă rezum la mai puțin, la salate, cereale, fierturi.









duminică, 15 aprilie 2012

De Paști

                                                              E ziua învierii

E ziua învierii,                                            Cântări de biruință
Popoarelor veniți                                        S-aducem lui Hristos
În cugete și-n inimi,                                    Că din robia morții,
Lumina s-o primiți.                                     Cu moartea Lui ne-a scos.

La staja dimineții                                        Atotputernicia
Un înger luminat                                         Lui Dumnezeu Slăvit
Venind la groapă strigă:                              Pe oameni din morminte
Hristos a înviat!                                           Sculând i-a mântuit.

Treziți din somn spre ziuă                          Că soarele dreptății,
S-aducem la mormânt                                 Hristos, a răsărit
În loc de plâns cântare                                 Și tuturor viață
În loc de mir cor sfânt.                                Le-a dat de prisosit.

Ierusalime cântă!                                         Te bucură și saltă,
În veci ești strălucit,                                     Sioane, munte sfânt,
Că slava cea cerească                                   Hristos coboară viața
Din tine a răsărit.                                          Din ceruri pe pământ

E ziua cea menită                                         E praznicul cel mare
A săptămânilor                                             Al sărbătorilor
Stăpână, Împărăteasă                                    Slăvind în ea pe Domnul
Și doamna zilelor.                                         În vecii vecilor.
                          
                      HRISTOS A ÎNVIAT!






sâmbătă, 14 aprilie 2012

Sărbătoare sfântă

      Am lipsit de pe net și de pe blog pentru o vacanță liniștită la țară. Pentru mine acest post a fost altfel, nu am uitat că sunt creștină , că urmez o cale, dar am avut grijă și de Matei. Din păcate 5 săptămâni am avut parte de un iad cumplit din care am ieșit în ultimul timp pentru că fiecare dintre noi are nevoie de Lumină și trebuie să o simțim cu sufletul curat și speranța că într-o zi anumite lucruri care ne lipsesc astăzi pentru ca fiecare zi să ne fie Lumină se vor regăsi și în inventarul vieții noastre.
Cuvântul Paști (acceptat și ca Paște) provine în limba română din forma bizantino-latină Pastihae a cuvântului de origine evreiască Pesahn(trecere) , moștenit de evrei de la egipteni.
Paștele reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creștine , care comemorează evenimentul fundamental al creștinismului , Învierea lui Iisus Hristos, considerat Fiul lui Dumnezeu în religiile creștine, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare.
Paștele creștin are o durată de 40 de zile , cuprinse între sărbătoarea Învierii Domnului (prima duminică de Paști) și sărbătoarea Înălțării Domnului , care se celebrează la 40 de zile de la Înviere , într-o zi de joi. Primele 3 din cele 40 de zile pascale sunt zile de mare sărbătoare.
Sărbătoarea Paștilor este precedată de o lungă perioadă de post , în care se comemorează evenimentele premergătoare Învierii Domnului. Ultima săptămână din Postul Mare , numită Săptămâna Patimilor , începe în Duminica Floriilor , când se sărbătorește intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim , și se sfârșește în Sâmbăta Mare. Este săptămâna în care sunt comemorate patimile lui Iisus , răstignirea și moartea Sa din Vinerea Mare.
Și urarea mea culeasă și ceva mai ștrengărească:
„Umblă veste-n tot orașul
Cum că vine iepurașul
Să v-aducă pe-nserat
Paște bun și Luminat!”



duminică, 1 aprilie 2012

Doamne, cât de iubesc!

    
E ziua Domnului, zi de odihnă și rugăciune, ziua în care încercăm uneori să medităm la relația noastră cu Dumnezeu, la cât de departe sau aproape Îl simțim , la cât de mult ne invadează ființa , la cât de mult avem nevoie de El.
Doamne, Tu știi cât te iubesc?! Dacă aș putea să fac mai mult, tot mai mult să-ți dovedesc și-n fiecare răsărit de zi să-ți mulțumesc pentru tot ce-mi dăruiești, pentru viață, pentru speranță, pentru Matei, pentru tot , pentru Lumina ce-mi invadează ființa și mă face să gust din dumnezeirea Ta și mă face să uit tot ce e rău și nedrept, mă face să zbor spre înalt deși la sol e un cumplit coșmar, mă face să cred cu toată ființa mea că ruga mea fierbinte se va împlini și voi primi tot ce bun, tot ce e curat, tot ce e adevărat, tot ce e sfânt.
Cred, Doamne! Ajută-mi necredinței mele!
E primăvară, anotimpul meu preferat când o bucățică din rai coboară pe pământ prin natura cu schimbările ei, totul renaște. Vreau să renasc și eu departe de situația prezentă într-un colț de liniște înconjurată de dragoste și armonie, vreau să uit tot veninul primit și să simt cum Matty se bucură în burtica mea înconjurat și el de toată dragostea pe care o merită și o merităm împreună.